Belépés
Nyúlpástétom
Nyúlpástétom

Hozzávalók: 1 nyúlgerinc és két comb, 1 tojás, 15 deka szalonna, 10 deka sonka, 10 deka libamáj, 20 deka friss sertéshús, fél deci konyak, törött bors, só. A tésztához: 20 deka liszt, 6 deka vaj, 1 tojás, só.
A pástétomtésztát a következőképpen készítjük el: a lisztet vajjal, tojással, kevés sóval, és langyos vízzel összegyúrjuk, kinyújtjuk és hajtogatj...
Paprikás csirke krumplival
Hozzávalók (4 személyre):

6 kisebb vagy 4 nagyobb csirkecomb, 1 csapott evőkanál só, 2 fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál csemege pirospaprika, 1 paradicsom, 1 kg (új)burgonya, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomliszt.

1. A húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk...
Szalontüdő
Hozzávalók

1 kg sertéstüdő és szív vegyesen
2 vöröshagyma
4-5 szem fekete bors
2 babérlevél

4 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd citrom
1 evőkanál mustár
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál ...
Pulykapaprikás
Hozzávalók (4 személyre):

2 pulykacomb, 2 ek. olaj, 2 fej hagyma, 1 ek. erős pirospaprika, 1 ek. paradicsomsűrítmény, 7,5 dl tyúkhúsleves, 1 erős pepperoni, fél citrom héja, 2 gerezd fokhagyma, só és bors, 4 ek. tejföl, 1 ek. liszt, 0,5 dl tejszín, 2 nagy paradicsom, petrezselyem zöldje meghinteni.

A pulykacombot megmossuk, szárazra itatjuk, lefejtjük a csont...
Karácsonyi ételreceptek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
Karácsonyi ételek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
Őstörténelem
... Bunyevácz Zsuzsa:
Nimród nyomábanŐstörténetVilág királya, magyarok királyaA Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint ős...
Egy kis kaja....
Előétel:

Virslis tekercs

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál só
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
25 dkg reszelt sajt
5-6 pár virsli (4 hasábba vágva)
Elkészítés:
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Közben a liszthez keverjük hozzá a sót...
Szokás
Ned figyelte nagyapját, amint fölhúzta a cipőjét.- Miért fordítod meg és rázod ki a cipőt, mielőtt fölhúzod?- kérdezte. -Tényleg ezt csinálom? - mondta a nagypapa. - Igen, ezt csinálod; de úgy látom, semmi sem jön ki a cipőből. Nekem minden reggel ki kell ráznom a homokot a cipőmből. Nagypapa nevetett. - Nem figyeltem meg, hogy kirázom a cipőmet, Ned. De Indiában mindennap ki kelle...
Csirkés egytálétel
Hozzávalók:

80 dkg csirkemell, só, őrölt bors, 1 babérlevél, 2 szem szegfűbors, 2 hagyma, 40 dkg leveszöldség, 75 dkg burgonya, 3 sárgarépa, 1 póréhagyma, petrezselyemzöld

Elkészítése:

Másfél liter vízbe sót, borsot, babérlevelet, szegfűborsot teszünk, egy nagy edényben felforraljuk. A hagymát karikákra vágjuk, a csirkemellel együtt az edénybe tessz...
Pikáns raguleves
Hozzávalók:

1,5 kg tarja vagy karaj csontja, vegeta, vegyes zöldség, petrezselyemzöld, 1 ek. tárkony, só, 1 ek. liszt, pirospaprika, tejföl, 2 ek. citromlé

Elkészítése:

Feltesszük főzni a húsos csontot a vegetával; ha elkészül, lefejtjük a csontról a húst. A zöldséget felaprítjuk, majd a petrezselyemzölddel és a tárkonnyal felhevített olajra tesszük...
Bihari töltött káposzta


Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús,
1 fej édes káposzta,
fél tasak gyorsrizs,
20 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
pirospaprika.

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzs...
Csirke hagymás sajtmártással
Hozzávalók

2 nagy csirkemell, 30 dkg újhagyma (vagy póré), 15 dkg ementáli sajt, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál vaj, 2 kiskanál mustár, só, bors, olaj.

Elkészítése:

A hagymát nagyobb karikákra vágjuk. A csirkemellekről lefejtjük a bőrt, és a csontot. A hússzeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal beszórjuk. Kevés olajat forrósítunk, a húsokat hirtelen m...
Pulykaleves korhelyesen
Hozzávalók (4-6 főre):

1-1 pulykanyak és pulykaszárny, 2 pulykazúza, só vagy vegeta, 40 dkg savanyú káposzta, 4 dkg vaj vagy főzőmargarin, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1-1 kisebb zeller és karalábé, 2-3 dl tejföl, 1-2 kk. mustár, 1 mokkásk. őrölt fekete bors, 1 kk. cukor.

1. A pulykanyakról a bőrt lefejtjük úgy, hogy egyben maradjon - félretesszük...
Sertéskaraj gyümölcskörettel
Hozzávalók:

1 kg csontos sertés hosszúkaraj, 1 dl olaj, só, őrölt kömény.

Elkészítése:

A csontos karajt megmossuk, fűszerezzük, és tepsibe fektetjük. Olajjal leöntjük, és sütőben pirosra sütjük. Közben saját pecsenyelevével öntözzük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, belül szaftos maradjon. Ha megsült, kihűtjük, a bordacsontról óvatosan lefejtjük és...
Fácnleves
Hozzávalók:
1 db fácán, 1 db alma
1 kk majoránna, 1 cs leveszöldség
2 gerezd fokhagyma
delikát8 ételizesítő
1dl vörösbor, só törött bors
BETÉT
csigatészta
Az almapüréhez:
3 db alma, 2evk cukor 1 citrom reszelt héja és leve
1 késhegynyi őrölt fahéj

A tisztított fácánt kivül-belül jól megmossuk. Belsejébe almát és major...
Tűzdelt őzérmék


TŰZDELT ŐZÉRMÉK SZÉCHENYI MÓDRA
(10 személyre)

HOZZÁVALÓK:
3,5 kg őzgerinc, 300 g füstölt szalonna, 300 g étolaj, 100 g vaj, 400 g csirkemáj, 400 g csiperkegomba, 200 g hámozott mandula, 100 g tisztított sárgarépa, 100 g tisztított gyökér, 50 g paradicsompüré, 50 g liszt, 1 db babérlevél, ...
Káposztás pirog
Hozzávalók (4 személyre):

1 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 30 dkg liszt, 1 tk. margarin, olaj a sütéshez. A töltelékhez: 1 kis fej káposzta, 2 tojás, 2 ek. vaj.

1. Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral megfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a margarinnal, egy csipet sóval, és kb. 30 pe...
Ananászos csikre
...
Hozzávalók: 2 db csirkemell, 20 dkg császárszalonna, 1 db piros színű húsos paprika, 1 db kisebb ananász /konzerv is lehet/, só, őrölt bors, pirospaprika, 1 kisebb ágacska rozmaring, 2 ek. olaj

a körethez: 4 db banán, 4 hajszálvékony szelet húsos szalonna

A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, húsát - akárcsak a császárszalonnát és a kicsumá...
Libaleves
Hozzávalók:

2 libaszárny, 2 libanyak, 2 libazúza esetleg farhát, 1 csomó vegyes zöldség, egy-egy kisebb darabka zellergumó és karalábé, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, néhány szem fekete bors, egy-egy csipetnyi őrölt szegfűbors és majoránna, a tálaláshoz: 10 dkg lúdgége tészta.

Elkészítése:

A libahúst megmossuk, majd a bőrét lefejtjük (f...
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: TŰZDELT ŐZÉRMÉK SZÉCHENYI MÓDRA, következőképpen készítjük, lisztet vajjal, bőrt lefejtjük, forgónál kettévágjuk, pulykacombot megmossuk, előkészített fácán, hasüregébe majoránnát, alma héját, magyar hagyományban, liszthez keverjük, nagy edényben, hagymát karikákra, csirkemellel együtt, edénybe tessz, húsos csontot, zöldséget felaprítjuk, tárkonnyal felhevített, káposztát megtisztítjuk, hagymát nagyobb, csirkemellekről lefejtjük, hússzeleteket kissé, húsokat hirtelen, csontos karajt, bordacsontról óvatosan, tisztított fácánt, cukorral megfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, csipet sóval, csirkemellet kicsontozzuk, libahúst megmossuk, bőrét lefejtjük, császárszalonnát, gyümölcskörettel, petrezselyemzöld, csirkemellekről, pástétomtésztát, következőképpen, pecsenyelevével, császárszalonna, pulykapaprikás, paradicsompüré, pulykanyakról, hússzeleteket, sajtmártással, csiperkegomba, bordacsontról, hajszálvékony, megtisztítjuk, összegyúrjuk, megfuttatjuk, leveszöldség, ételreceptek, nyúlpástétom, pirospaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.